Cristian Pomohaci egyelőre nem fellebbezett az ellen, hogy kizárták a papságból

Cristian Pomohaci egyelőre nem fellebbezett az ellen, hogy kizárták a papságból
Cristian Pomohaci egyelőre nem fellebbezett az ellen a döntés ellen, amellyel kizárták a papságból – erősítették meg az AGERPRES hírügynökségnek az erdélyi ortodox érsekséghez közelálló források.


A volt lelkésznek 15 nap áll rendelkezésére, hogy megfellebbezze az érseknél a gyulafehérvári ortodox érsekség egyházmegyei tanácsa által pénteken hozott döntést.Cristian Pomohaci ellen a legfőbb ügyészség indított eljárást, mert azzal gyanúsítják, hogy megpróbált rávenni egy 17 éves fiút, létesítsen vele szexuális kapcsolatot. A papi tevékenységtől örökre eltiltott Cristian Pomohaci volt a Szeben megyei Zsinna (Jina) községben a hétvégén tartott fesztivál legünnepeltebb fellépője.

A népdalénekesként is ismert Pomohaci több mint negyven percen át volt színpadon vasárnap, énekelt és viccelődött a közönséggel. Előadása közben dedikált egy dalt a helyi ortodox papnak, aki azonban nem volt jelen az eseményen.Nagy tapsot kapott a közönségtől, rajongói közül sokan virágokat vittek fel neki a színpadra, köztük egy fiatal nagyszebeni pópa is, aki nem viselt papi ruhát.

A gyulafehérvári ortodox érsekség egyházmegyei tanácsa pénteken bocsátotta el a papságból Cristian Pomohaci papot. Cristian Pomohaci-ot örökre eltiltották a papi tevékenységtől, nem öltheti többé magára a papi ruhát, és nem tölthet be semmilyen egyházi tisztséget – nyilatkozta az érsekség sajtószóvivője, Oliviu Botoi, hozzátéve, hogy a döntés ellen 15 napon belül nyújthat be óvást a pópa.

www.agerpres.ro