Cristian Gaţu: „Nem kell Becali pénze!”

Nem akarja lekötelezni magát Gigi Becalival szemben, és ez volt az egyik oka annak, hogy a Román Kézilabda Szövetség elnöke, Cristian Gaţu nem fogadta el a Steaua labdarúgó–egyesület támogatójának pénzbeli jutalmát, miután a női válogatott kvalifikálta magát a pekingi olimpiára.

Becali 50 ezer euró prémiumot akart adni a lányoknak, azonban az volt a kérése, a ceremóniát a palotájába tartsák meg. Gaţu viszont abban az esetben – talán – elfogadta volna a „bőkezű” eurómilliomos ajánlatát, ha nem a rezidenciáján adja oda a pénzt a játékosoknak, hanem a szövetség számlájára utalja át az összeget prémium képpen.

„Aki elmegy Becalihoz, a saját felelősségére teszi. Éppen ide jutottunk volna, hogy kolduljunk? Valóban szegények vagyunk, de nem fogunk senkinek sem kampányolni – mondta Gaţu. – Amennyiben Gheorghe Tadici mégis el akar menni Becalihoz, menjen, de ne térjen vissza” – folytatta.

Úgy tűnik, a játékosok nem örülnek Gaţu partizánakciójának, ugyanis a szövetség fejenként 4000 eurót ígért a lányoknak fejenként kvalifikáció esetében, viszont a prémiumhoz szükséges összeg még nem áll rendelkezésükre. A női együttes szövetségi kapitánya, Gheorghe Tadici csak röviden annyit mondott: „A szövetség dönt ilyen kérdésekben!”