Concordia: A minimálbér megalapozatlan emelése a feketemunkát ösztönzi

Concordia: A minimálbér megalapozatlan emelése a feketemunkát ösztönzi
A Concordia Munkáltatói Szövetség (CPC) nem ért egyet a kormány azon szándékával, hogy november 1-jétől emelje a minimálbért.

 

A kabinet nem veszi figyelembe az átláthatóság és a kiszámíthatóság követelményét a minimálbér megállapításában, és nincs tekintettel a konkrét gazdasági helyzetre – írja a CPC által kedden az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

‘Mindannyian szeretnénk, hogy nőjenek a bérek (…), de felhívjuk a figyelmet arra, hogy a minimálbér megalapozatlan emelése a feketemunkát ösztönzi, és több ezer munkahely megszűnéséhez vezethet, arról nem is beszélve (…), hogy a bérek könnyelmű és fenntarthatatlan emelése inflációt és egyéb egyensúlyzavarokat okoz, amelyek jeleit máris tapasztaljuk a gazdaságban’ – vélik a szövetség képviselői.

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt írta szombaton egy Facebook-bejegyzésben, hogy az Országos Előrejelzési Bizottság által közölt adatok elemzése után felmerült annak a lehetősége, hogy a minimálbér még idén nőjön, és bevezessék a diplomás minimálbért.

www.agerpres.ro