Cirkuszi előadás a sporcsarnokban

Cirkuszi előadás a sporcsarnokban
Több mint másfélezer gyerek jött el ma délután a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokba, ahol a Bihar megyei MIDESZ meghívására a budapesti Magyar Cirkusz és Varieté tartott előadást.

 

 

Amint Borsi Balázs, a MIDESZ elnöke elmondta, a cirkusz egy magyarországi pályázatot nyert, így a társulat tulajdonképpen ingyen jött előadást tartani Nagyváradra, s a sportcsarnok veztősége is ingyen ajánlotta fel a helyszínt. „Ez az előadás a karácsony hangulatát eleveníti fel, s jó, hogy sikerült megszervezni, hiszen amúgy a gyerekeknek kevés lehetőségük van cirkuszi előadáson részt venni. Az idelátogató társulatok általában borsos árat kérnek” – tette hozzá a MIDESZ elnöke. Mintegy 25 Bihar megyei iskolából jöttek el a gyerekek megnézni a produkciót.

 

Díjak

 

Mint arról már beszámoltunk, a rendezvényt összekötötték a Pro Rogériusz Közösségi és Kulturális Egyesület által szervezett rajzpályázattal, melyen belül karácsonyi hagyományokról készítettek rajzokat a gyerekek. Az első díjat a Tálinger Alex, a biharpüspöki Juhász Gyula általános iskola második osztályos tanulója kapta, a második díjat Klincs Tündikének, a nagyváradi Szent László római katolikus iskola elsős tanulójának ítélte meg a zsűri, a harmadik díjat pedig Vas Anikó, a Nicolae Bălcescu iskola harmadik osztályos tanulója kapta. A gyerekek az előadás során vehették át a díjakat.

 

Télapó

 

Az előadás a Télapó táncával kezdődött, majd akrobaták és zsonglőrök mutatták be produkciójukat. Eötvös György, a társulat vezetője, aki egyúttal a Magyar Állami Nagycirkusz művészeti vezetője, kérdésünkre elmondta: nagy öröm számára, hogy a magyar állam felvállalta az előadások költségeit. Tizennyolc városba látogatnak el műsorukkal, Magyarországon és Románián kívül Szlovákiába is eljutnak. Az előadás során orosz, kanadai és magyaroroszági artisták lépnek fel. Egészen fiatal artisták mutatkoznak be, valamint akrobaták és zsonglőrök produkcióját láthatja a közönség. Romániai cirkuszi állatszelidítőkkel is együttműködnek – ők kengurukat, majmokat, óriáskígyókat és leguánokat mutatnak be a közönségnek. „Reméljük, jövőre szintén sikerül eljussunk ide, nagyon szeretjük Nagyváradot” – mondta a társulat igazgatója.

 

Neumann Andrea