Cioroianu után megy Máramaros prefektusa is?

Máramaros megye – Böndi Gyöngyike, Máramaros megye prefektusa is megeresztett nemrégiben egy erősen diszkriminatívnak is nevezhető kijelentést egy, a prefektúrán megtartott gyűlés keretén belül. „A cigányok szeretnek gyereket csinálni, hogy ebből éljenek, de dolgozni nem akarnak.”

A kijelentés akkor hangzott el, amikor Alexandru Bondrea, a Máramaros megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség vezetője felvetette a roma kisebbség és a munkanélküliség problémáját. Az ügynökség szakemberei szerint munkahelyek nem azért maradnak betöltetlenül, mert munkaerőhiány lenne a megyében, hanem azért, mert sokan nem akarnak dolgozni kevés pénzért. A munkakeresők közül a legtöbbször a roma kisebbség tagjai közül utasítanak vissza munkát. Szerveztek a roma kisebbségnek speciális állásbörzét, de akkor sem jelentek meg.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter