Cioloş: komolyan fontolgatjuk egy új politikai mozgalom vagy egy új politikai párt alapításának lehetőségét

Dacian Cioloş volt miniszterelnök
Dacian Cioloş volt miniszterelnök
Civil szervezetet létesít Dacian Cioloş volt miniszterelnök, aki bevallása szerint “egy új politikai mozgalom vagy egy új párt” alapítását is fontolgatja. Erről az RFI-nek adott interjúban beszélt csütörtökön a volt kormányfő.

Cioloş elmondta, civil szervezete “politikai célkitűzéseket” vállal fel, “amennyiben a politika azt jelenti, hogy törődsz az állampolgárokkal, azzal, ami a társadalomban történik”. A volt miniszterelnök hozzátette, kormányának több tagja is részt vállal a létrehozandó szervezet tevékenységében, együtt dolgoznak majd néhány olyan gazdasági, társadalmi, oktatási és egészségügyi projekt kivitelezésén, amelyeket kormányzásuk alatt indítottak el, és fontosnak tartanak megvalósítani.

Dacian Cioloş hangsúlyozta, a civil szervezet olyan tervekkel is előáll majd, amelyeket törvényjavaslatokba foglalhatnak a parlamenti pártok.

A Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) kapcsolatban a volt miniszterelnök úgy fogalmazott, egyik alakulattal sem körvonalazódott még konkrét együttműködés.

“Ha egyszer majd születik valamilyen döntés e tekintetben, azt mindenképpen közölni fogom. Egyelőre semmi nem körvonalazódott, sem a PNL-vel, sem az USR-vel. Komolyan fontolgatjuk egy új politikai mozgalom vagy egy új politikai párt alapításának lehetőségét” – fogalmazott Cioloş, hozzátéve, hogy bármelyik változat mellett is döntenek, hiteles politikai alternatívát kívánnak felkínálni a következő választásokra.

www.agerpres.ro