Cioloş: Jobban örülnék, ha több fiatalnak mondhattam volna köszönetet

Cioloş: Jobban örülnék, ha több fiatalnak mondhattam volna köszönetet
Facebook-oldalán köszönte meg a parlamenti választásokon való részvételt Dacian Cioloş miniszterelnök mindazoknak, akik éltek szavazati jogukkal.

“Köszönöm mindazoknak, akik tegnap elmentek szavazni, és ezzel, politikai hovatartozástól függetlenül, jogot formáltak maguknak arra, hogy górcső alá vegyék a leendő parlamentet, a leendő kormányt. Arra biztatom Önöket, hogy őrizzék meg és erősítsék magukban a civil szellemiséget, mert ezáltal válik demokráciánk aktívvá és cselekvővé. Bevallom, jobban örültem volna, ha több embernek, főleg fiataloknak mondhattam volna ma köszönetet’ – tette hozzá a kormányfő, megállapítva, hogy az urnáktól való távolmaradás is egyfajta választás, egy jelzés, amire oda kell figyelni.

Dacian Cioloş megköszönte az elmúlt éjszaka neki küldött, több ezer üzenetet, majd megjegyezte: Romániának olyan vezetőkre van szüksége, akik nem a félelem érzését erősítik és nem bomlasztják a társadalmat. ‘Remélem, hogy nem a hazugságra, hanem az igazságra fogunk építkezni a továbbiakban. Teljes szívemből azt kívánom, hogy Romániának felelősségteljes, nyitott, becsületes kormánya legyen’ – írta a miniszterelnök a közösségi oldalra.

AGERPRES/(RO – szerző: Doroteea PURCĂREA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro