Cioloş az RMDSZ óriásplakátjairól: “Én nem hiszem, hogy bármely régiót meg kellene menteni Bukaresttől”

Akt.:
Cioloş az RMDSZ óriásplakátjairól: “Én nem hiszem, hogy bármely régiót meg kellene menteni Bukaresttől”
Dacian Cioloş szerint nem az kell legyen a cél, hogy az ország egyes régiói elszigetelődjenek egymástól, inkább azon kell dolgozni, hogy minél szorosabb kapcsolat legyen közöttük. A kormányfő kijelentésével az RMDSZ által több erdélyi nagyvárosban kihelyezett óriásplakátokra utalt.

“Én nem hiszem, hogy bármely régiót meg kellene menteni Bukaresttől, de Erdélynek különösképpen nincs oka panaszra. Erdély és a Bánság gazdasági szempontból nagyon jól fejlődött. Szerintem az ország keleti és déli részén vannak problémák, ott lesz szükség a jövőben komolyabb projektekre, hogy ezek a régiók is felzárkózzanak. Nem hiszem, hogy ez a fajta hozzáállás az ország fejlődését szolgálja. Inkább arra kellene megoldásokat keresnünk, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel, illetve más területeken is minél jobban összekössük egymással az ország különböző régióit, ne elszigeteljük őket egymástól” – fogalmazott a miniszterelnök.

Az RMDSZ óriásplakátokat helyezett el a napokban több erdélyi nagyvárosban. Ezeken a Megmentjük Kolozsvárt/Nagyváradot Bukaresttől. Adóink Erdély gazdagítsák, ne a fővárost! felirat olvasható.

AGERPRES/(RO – szerző: Sebastian OLARU; szerkesztő: Diana DUMITRU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro

Címkék: ,