Cioloş a Colectiv tragédiáról: Ne feledjük, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció

Akt.:
Cioloş a Colectiv tragédiáról: Ne feledjük, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció
Dacian Cioloş miniszterelnök szerint mindenkinek tanulnia kell a Colectiv klubban történt tragédiából és nem szabad elfelejtenie, hogy hová vezet a ‘hazugság, az arrogancia és a korrupció’.

‘Isten nyugtassa azokat, akik elhunytak. Hozzátartozóiknak, a túlélőknek gyors felépülést kívánok, kívánom, hogy nyerjék vissza az életbe vetett hitüket. Valamennyiünknek tanulnunk kell a Colectiv klubban történt tragédiából és nem szabad elfelejtenünk, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció’ – írta Facebook bejegyzésében a kormányfő.

Dacian Cioloş vasárnap este virágot helyezett el és gyertyát gyújtott a Colectiv klub egykori épülete előtt, és megemlékezett arról a 64 fiatalról, akik az egy évvel ezelőtt kitört tűzvészben vesztették életüket.

A kormányfő a helyszínen azt mondta: a tragédia előtt senkinek sem volt bátorsága az egészségügyi rendszer, vagy a sürgősségi felügyelet hiányosságairól beszélni, a felmerülő gondokat folyamatosan ‘a szőnyeg alá sepertük’.

‘Az elmúlt egy évben, kín-keservesen megkezdtük a hibák kijavítását. Azt gondolom, hogy a törvények és szabályzatok módosításán túl, a legnehezebb az emberek mentalitását megváltoztatni’ – jelentette ki Dacian Cioloş.

Vasárnap, a Colectiv klubban elhunytak emlékére nagyméretű fekete lepellel borították be a kormánypalota homlokzatát.

AGERPRES/(RO – szerző: Mădălina Cerban, szerkesztő: Nona Jalbă; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro

Címkék: ,