Ciciket hitelre!

Ciciket hitelre!
Lakáshitel, motorhitel, felni hitel – hallható az új reklámban, amiben a bankos Emese tagbaszakadt, szakállas motorosnak adja ki magát. Amikor először hallottam a szájából a felni hitel kifejezést, számomra furcsának hatott. Azóta viszont, hallottam jobbat, tudniillik már létezik cici hitel.

Na, jó nem éppen így nevezik, de újonnan már plasztikai műtétekre is lehet igénybe venni hitelt. Ez azt jelenti, amennyiben egy hölgyemény elégedetlen a keblei méretével, de nincs kellő anyagi lehetősége, az esztétikai műtétet végző intézményen keresztül részletfizetést is kaphat az illető. Tehát, a bank fogja, és szépen kifizeti a beavatkozás árát a plasztikai sebésznek, a páciens pedig részletekben fizeti az új szerzeményei árát.

Szinte magam előtt látom, ahogy a barátnők érdeklődve kérdezik kigömbölyödött ismerősüktől, hogy – „Mondd nagyon drága volt?” „Á, dehogy hitelbe csináltattam!”

Hitel, szinte borsódzik a hátam, ha meghallom ezt a szót. Nem azért, mert szégyenletesnek tartom, sokkal inkább azért, mert sajnálom, hogy az emberek ilyesmire kénytelenek szorulni.

Főleg, hogy sokan nem is képesek huzamosan törleszteni. Ilyenkor pedig, úszik a lakás, egy teljes élet, s szinte magam előtt látom a behajtókat, ahogy szikével a kezükben a hitelbe vásárolt cicit jönnek lefoglalni.

Nyilván a rosszmájúság vezérel, mivel én sem vagyok annyira naiv, hogy ne feltételezném, effajta hitelt nem csak mellnagyobbításra lehet igényelni. A veleszületett testi hibák, vagy daganat következtében eltávolított emlők korrekciójáról is beszélhetünk. Ebben az esetben érthető, ha valaki nehéz körülményei ellenére szeretné, ha nem közösítenék ki, teljes értékű emberként tekintenének rá.

Ebben az esetben jó dolognak tartom a részletfizetési lehetőséget, elvégre nem áll mindenki olyan jól anyagilag, hogy egy többszázezres vagy milliós nagyságrendű plasztikai beavatkozást megengedjen magának. Divatból pedig, úgy gondolom, senkinek sem lenne szabad adósságba vernie magát.

A hitelekkel különben is bánjunk óvatosan, hiszen ha nem vigyázunk, a levegőt is csak részletekben vehetjük majd.

Kapcsolódó cikkek:

– M. István –