ERDON Országos hírek

2007.08.10. 18:35

Reklám stop

<p>Románia - A privát nyugdíj rendszert felügyelő bizottság (CSSPP) megtiltotta a kötelező magánnyugdíj alapok reklámoztatását szeptember 17-ig.</p>

A nyugdíj alapok kezelői semmiféle reklámot, se marketing fogást nem alkalmazhatnak mindaddig, amíg meg nem kezdődik el ezek árusítása. A CSSPP ezt a döntését azzal indokolja, hogy mivel a nyugdíj alapok kezelőinek listája még nem végleges és fokozatosan egyre több alapkezelőnek adják meg a jogot, hogy dolgozhassanak ebben a szférában. Velük szemben nem lenne tisztességes ha hagynák, hogy más nyugdíjalap kezelők, akiknek már meg van az engedélyük ezek árusítására, reklámaikkal nagy lépéselőnyre tennének szert. Hivatalosan szeptember 17-étől négy hónapon át lehet feliratkozni egy nyugdíjalapba.

Nem lesz információ
A CSSPP figyelembe vette, hogy a reklámok megszüntetése, a lakosság információ hiányához is vezethet a kötelező magánnyugdíjjal kapcsolatban, mégis, ettől függetlenül meghozták a tilalomról szóló döntést. A versenyben lévő társaságok száma elérte már a kilencet, várólistán még vannak heten. Szeptember 17-én várhatóan, amikor megkapja mindegyik társaság a jogot, hogy a kötelező magánnyugdíj alapokat kezelhesse, akkor majd újra indúlhat a kampányozás, de addig se reklám, se marketing fogás sőt nyilatkozniuk sem szabad egy társaság képviselőjének sem a nyugdíjalappal kapcsolatban.
Gugulya-Hégető Lóránd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!