ERDON Országos hírek

2008.08.25. 16:01

Tőkésék kiegyezhetnek Markóékkal

<p>Miután az RMDSZ nem egyezett meg az együttműködésről az MPP-vel, várhatóan megteszi ezt a Tőkés László vezette EMNT-vel. Ez utóbbi szervezet emberei az RMDSZ színeiben indulhatnak a választásokon. Az RMDSZ szerint “az egyezség feltételei adottak”.</p>

Meg nem erősített információk szerint Toró T. Tibor és Szilágyi Zsolt pályáznának képviselői helyekre az RMDSZ színeiben, ám az EMNT embereiként. Sőt, állítólag Tőkés Izsák Balázs SZNT-elnöknek is felajánlotta, vállalja a jelölést egy külön helyen, azonban ezt ő elutasította. Korábban Szilágyi Zsolt, az EMNT alelnöke úgy nyilatkozott az egyik romániai magyar lapnak: a következő napokban kiderül, hogy az EMNT és az RMDSZ megegyezik-e egymással. A lap tudni véli, hogy az RMDSZ két parlamenti helyet ajánlott fel az EMNT-nek, de ez utóbbi a kettő mellett még egyet kér a Székely Nemzeti Tanácsnak (SZNT). Szilágyi nem erősítette meg ezt az értesülést. Várhatóan legkésőbb szerdáig eldől, hogy sikerül-e megállapodni az EMNT-nek az RMDSZ-szel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!