Charterjáratokat indítanak

Charterjáratokat indítanak
Az idei sikerre való tekintettel jövő nyáron is indulnak a Nagyváradi Reptérről charterjáratok a törökországi Antalya felé, illetve újdonságként a görögországi Kréta sziget második legnagyobb városába, Chaniába is.

Antalya felé az első, heti rendszerességgel bevezetendő járat június 9-én indul és az utolsó szeptember 15-én, s szeptember 24-én tér vissza, a Görögország felé vezető charterjárat pedig első alkalommal június 20-án indul, az utolsó járat pedig szeptember 19-én, s szeptember 26-án fordul vissza a krétai városból Nagyváradra. A két bérelt járatot indító turisztikai ügynökség képviselője szerint az antalyai járat indítása sikertörténet, mivel szinte száz százalékos volt a kihasználtságuk, több mint 2400-an vették ezeket igénybe, s az előrejelzések szerint jövőre is körülbelül ugyanannyian választják nyaralásra a török várost. Az ügynökség képviselői legalább ugyanekkora sikerre számítanak a krétai járatok esetében is, az előrejelzések szerint ugyanis jövőre több mint 2200 váradi fog Krétán nyaralni. Mindkét járatot a Blue Air légitársaságtól fogják kibérelni.

Ami pedig az árakat illeti: egy egyhetes chaniai nyaralás ára, háromcsillagos szállodában történő elszállásolással jelenleg személyenként 450 euró körüli, ha viszont négycsillagos szállodát választ a kliens, teljes étkeztetéssel, az ár 665 euró körüli. Az egyhetes antalyai nyaralás ára 422 eurónál kezdődik, négycsillagos szállodában és teljes étkeztetéssel. Ugyanez ötcsillagos szállodában közel 480 euró.