Centenáriumi virágkocsi lett volna…

Centenáriumi virágkocsi lett volna…
A péntek délutáni RMDSZ választmányi ülésen Szabó József megyemenedzser, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének egyik ügyvezető alelnöke is felszólalt.


Azt mondta: ha Ilie Bolojan polgármesteren, illetve a helyi önkormányzaton múlt volna, akkor Nagyvárad-Debrecen közös virágkocsijának fő témája Románia centenáriuma lett volna.
„Elképzelem, hogy szegény debreceni virágkötők milyen motívummal tudták volna ezt szimbolizálni”- fogalmazott, hozzátéve: szerencsére azonban a debreceni partner volt annyira bölcs, hogy megfelelő diplomáciai érzékkel kezelje a dolgot. Ugyanakkor amíg RMDSZ-es alpolgármestere volt a városnak, szerinte ilyen baki nem fordulhatott volna elő, most pedig még szerencse, hogy az RMDSZ-es vezetésű Megyei Tanács csapata odafigyelt rá, és sikerült megakadályoznia a gikszert.
Más témára áttérve, Szabó József megjegyezte: Csomortányi István, az EMNP megyei elnöke vajon eddig miért nem szólalt meg annak kapcsán, hogy a váradi önkormányzat arra készül, hogy 50 százalékos pluszadóval sújtsa azokat a belvárosi, többnyire magyar háztulajdonosokat, akiknek az ingatlanjuk nem illeszkedik az utcafrontba, vagy a megengedett magasságba. Okleveles építőmérnökként ott lesz-e a közvitán, hogy nyilvánosan kifejtse szakmai véleményét azzal kapcsolatban, hogy mit akar tenni az a polgármester, aki amúgy egy másik projektben, az egyetemi kampusz fejlesztése céljából, olyan területeken akar építkezni, melyekkel nem rendelkezik az önkormányzat, és legalább illett volna megkérdeznie a telektulajdonos megyei tanácsot, illetve a csendőrséget?

Ciucur Losonczi Antonius