Carpathian Gladiator

Carpathian Gladiator
Carpathian Gladiator néven az országban egyedülálló akadályversenyt rendeznek a Gyilkos-tónál, szeptember 28-án, szombaton. A gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, és a Forfun Egyesület által szervezett rendezvényre nemtől függetlenül mindenkit szívesen várnak.

Kihívás, bátorság, erő, versenyszellem, kitartás, és egy jó nagy adag küzdelem – a szervezők elmondása szerint ezekre a dolgokra van szüksége annak, aki úgy dönt, hogy benevez az akadályfutamra. A külföldön már igencsak népszerű sportág Romániában még gyerekcipőben jár, Székelyföldön pedig teljesen újdonságnak számít.

A futam a Gyilkos-tó partján, illetve annak környékén fog lezajlani,

Vizes, mocsaras, sáros talajra kell számítani,az akadályok megtervezésénél pedig a katonai kiképzéseknél használt elemekből, illetve azok továbbfejlesztett típusaiból inspirálódtak a szervezők. A versenyzőknek egy öt kilométeres távon hozzávetőleg húsz mesterséges, illetve természetes akadállyal kell megküzdeniük, ha pedig ez nem sikerül, akkor plusz feladatokkal úgymond ki lehet váltani az akadály teljesítését.

A versenyre 14 éven aluli versenyzők nem jelentkezhetnek, és a 18 év alattiak is kizárólag szülői felhatalmazással állhatnak oda a startvonalhoz.

Jelentkezni előzetesen a carpathiangladiator.ro weboldalon lehet, egyénileg, valamint csapatban is lehet regisztrálni a versenyre, azonban valaki minél később jelentkezik, annál drágább lesz számára a benevezési díj. Egyénileg, szeptember 21-27. között regisztrálóknak 70 lej, míg a helyszínen benevezőknek 90 lejt kell fizetniük.