Carmen Dan: egy készüléket találtam lakásomban, amely hangrögzítő eszköznek tűnik

Carmen Dan belügyminiszter
Carmen Dan belügyminiszter
Egy készüléket talált lakásában, amely hangrögzítő eszköznek tűnik, jelentette be szerda este Carmen Dan belügyminiszter, aki feljelentést tett a rendőrségen.

“Egy eszközt találtam a lakásomban, amely az első ellenőrzések szerint hangrögzítő készüléknek tűnik (…) a lakásom egyik szobájában. Megjegyezném, hogy nem a protokollingatlanokat kezelő közhasznú társaság (RA-APPS) ingatlanjában lakom, és amikor megtaláltam az eszközt, azonnal értesítettem az illetékes hatóságot, a rendőrséget, akik megtették a szükséges lépéseket. Úgy tudom bűnügyi dossziét nyitottak” – mondta Carmen Dan a România TV adásában.

A belügyminiszter elmondta, hogy egy bérelt lakásról van szó, és a szerkezetet jól álcázták egy vezetékes telefon fali csatlakozójában.

“A szerkezet áramforráshoz volt csatlakoztatva és volt egy tápegysége is, amely bizonyára akkor táplálta, amikor megszakadt az áramellátás” – mondta a miniszter.

Carmen Dan elmondta, hogy nem vette igénybe a kormányőrség (SPP) szolgáltatásait, és az ügyben magánlaksértés miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

“Nem használom a SPP szolgáltatásait, nem tűnt fontosnak, hogy különleges védelmem legyen, soha nem használtam a miniszteri tisztségemmel járó előnyöket, nem áll senki a lakásom előtt, nem állítom meg a forgalmat a jelzőlámpáknál, én is megállok a stopnál, mint minden állampolgár. Ami történt, szerintem nagyon súlyos. Nagyon szeretném, hogy tisztázódjon, hogy egy magas rangú állami tisztségviselő lakásában hogyan lehet beépítve egy ilyen eszköz” – tette hozzá a belügyminiszter.

A miniszter elmagyarázta, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) tagjaként titkos információkhoz is van hozzáférése, így nem akarta diszkréten kezelni az ügyet, hanem a törvény értelmében azonnal értesítette az illetékes hatóságokat.

www.agerpres.ro