Cannes-i filmek Váradon is

Akt.:
Cannes-i filmek Váradon is
A Les Films de Cannes fesztivál, ami a világ egyik legfontosabb filmfesztiváljának, a Cannes-i Filmfesztiválnak a díjazott/válogatott filmjeit hozza el premiervetítésre Romániába, idén Nagyváradra is elérkezik.

Csupán öt hónappal a nemzetközi premierek után, a nagyváradi közönség egyedi vetítéseken tekintheti meg először azokat a filmeket, melyek jelentős része ezidáig nem került forgalmazásba a romániai mozikban.

A fesztivált kilenc éve alapította Bukarestben Cristian Mungiu filmrendező, az egyetlen román alkotó, aki korábban elhozhatta a cannes-i fesztivál fődíját, a Palme d’Or-t, illetve kitüntették a legjobb rendezésnek és forgatókönyvnek járó díjjal is. Ebben az évben Nagyvárad csatlakozik Temesvárhoz, Kolozsvárhoz, Aradhoz, Brassóhoz, Jászvásárhoz, illetve Szucsávához, ahol korábban már volt a fesztiválnak helyi kiadása.

A filmek eredeti nyelven, román felirattal kerülnek vetítésre. Infók: www.filmdefestival.ro. Egy belépő ára 12 lej. Jegyek a Színház jegypénztárában és a www.biletmaster.ro honlapon.