Campus Fesztivál 2019: nagyot szól!

Campus Fesztivál 2019: nagyot szól!
A Campus Fesztivál 2019 tovább folytatja a névsor bővítését és a részletes program élesítése mellé a debreceni rendezvény ismét bedobott pár remek külföldi érkezőt!

Alice Phoebe Lou (07.18.)
A Dél-Afrikában 1993-ban született, Oscar-díjra is jelölt énekesnőnek már az iskolai évek alatt felfedezték a tehetségét. Alapvetően álomszerű zenéjében a soul, a jazz, a blues és a folk egyaránt megtalálható. Pár év csavargás után Berlinben kötött ki, ahol utcazenészként indult a karrierje, mára azonban az egyik legfelkapottabb újonnan jövő énekesnő Európában. AShe című dalát 2018-ban jelölték a legjobb filmbetétdal Oscar-díjára. Idén 40 állomásos világturnén mutatja be legfrissebb lemezét, mely Paper Castles címmel jelent meg idén márciusban. Mindent elmond, hogy ott lesz a legmenőbb aktuális zenéket összegyűjtő barcelonai Primaverán, valamint a Rock Werchter Fesztiválon is – Magyarországra a Sziget és az A38 után tér vissza újból.

Dog Eat Dog (07.19.)
A New Jersey-i zenekar klasszikusai bőven túlmutatnak a nosztalgiafaktoron – az egykori slágerek ma is ugyanolyan erővel késztetnek ugrálásra, mint a Music Television fénykorában. A zenekar, amelyben a bő térdnadrágokban ugrálás és a funkból kölcsönzött szaxofontémák egyszerre biztosították az elsöprő színpadi energiákat, huszonpár évvel a legnagyobb sikerei után is ugyanolyan intenzív koncerteket ad. Eközben azt se mondhatjuk, hogy teljesen híján lennénk az aktualitásnak, hiszen 2017-ben új EP jelent meg Brand New Breed néven, melynek dalai ugyanúgy zúznak a koncerteken, mint a vélhetően sokak által várt No Fronts vagy Who’s The King.

Amsterdam Klezmer Band (07.19)
Klezmer, balkán, ska, jazz, cigányzene és hiphop egybegyúrva – a több mint húsz éves múlttal rendelkező Amsterdam Klezmer Band lesz az idei Campus Fesztivál egyik legüdébb színfoltja. A héttagú zenekar az egész világot bejárta és ugyanolyan dinamikával zenél utcákon és tereken, mint a legnagyobb fesztiválok világzenei nagyszinpadain. A zenei tradíciók és a frissesség, a különböző kultúrák tisztelete és keveredése a legtermészetesebb dolog számukra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy legutóbbi lemezüket a délszláv tamburazene hazai királyaival, a Söndörgő együttessel közösen készítették el – a Szikra album pedig méltán került be tavaly számos világzenei toplista élmezőnyébe.