Cáfolat – hallgattassék meg a másik fél is

„Tőkés László március 5-i sajtótájékoztatóján elhangzottakról szóló beszámolójukban ismertették az EP-képviselő és Szilágyi Zsolt személyemre vonatkozó, megismételt, mi több, újabb ferdítéseket tartalmazó, súlyosan dehonesztáló állításait. A hallgattassék meg a másik fél is, valamint a teljes igazság megismerésének szükségessége jegyében kérem cáfolatom közlését” – fogalmazott szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Lakatos Péter parlamenti képviselő. Az alábbiakban közöljük a cáfolat teljes szövegét.

Cáfolat

Ismét cáfolnom kell a pártatlanul hazug Tőkés-Szilágyi páros az igazsággal köszönő viszonyban sem levő állításait, inszinuációit. Én ragaszkodom az igazsághoz és nem adom fel a reményt, hogy egy józan pillanatában Tőkés László is megérti az alábbi, többször elhangzott, a honlapomon is szereplő tényt: én a nagyváradi vonulós tűzoltóegység parancsnok-helyettese voltam, nem a Bihar megyei tűzoltóparancsnoké. A különbség olyan nagy, mint egy iskolai aligazgató és a megyei főtanfelügyelő-helyettes között.

Szilágyi Zsolt jól megfizetett csatlósként segít kenyéradó gazdájának a ködösítéssel egybekötött sárdobálásban. Egy volt parlamenti képviselőtől, aki közpénzen végezte el a romániai Nemzeti Védelemi Kollégiumot, elvárható lenne, hogy ne vezesse félre a magyar közösséget azt állítva, hogy a vonulós tűzoltóegység parancsnok-helyettese „komoly tisztség volt a kommunista belügyminisztériumi rendszerben” (országosan 294 ilyen „komoly tisztség” van). Azt a Tőkés-Szilágyi páros folyamatosan figyelmen kívül hagyja, elhallgatja, mert nem illik bele az általuk festett képbe, hogy négy évvel Ceauşescu bukása előtt, már 1985-ben engem eltávolítottak a tűzoltóságtól, 1987–88 között egy feljelentést követően folyamatosan megfigyelt a Securitate.

A Tőkés-Szilágyi páros gyakorlatát, gondolatmenetét követve bárki állíthatja, hogy bár nincs írásos bizonyíték róla, a tünetek (az idegrendszer működésének zavara, melyben megváltozik a beteg személyisége, gondolkodása jellegzetes módon torzul, gyakran olyan érzés jelentkezik, hogy a beteget idegen, külső erők irányítják, bizarr téveszmék, az érzékelés zavarai, kóros indulatok mellett a valósággal való kapcsolat is zavart) alapján Tőkés László szkizofrén, vizsgáltassa ki magát. Ezt a típusú eljárást én elítélem, nem élek vele.

A választók döntése

Ugyanakkor elvárom, hogy Tőkés László, miután hitelesnek könyvelte el és mutatta be a CNSAS róla szóló határozatát, amely szerint nem működött együtt a Securitatéval (bár leírta, amit diktáltak, de nem írta alá), akkor ő is és más is fogadja el az illető hatóság rólam kiállított törvényes határozatát, annál is inkább, mert én soha semmilyen nyilatkozatot a Securitaténak sem szóban, sem írásban nem tettem. Azt pedig, hogy kit tartanak érdemesnek és hitelesnek a magyar közösség képviseletére, azt a mindenkori választók döntik el.

Lakatos Péter parlamenti képviselő