Buzău: Ismét lehet közlekedni a Buzău-Bodzaforduló útszakaszon

Fotó: szekelyhon.ro
Fotó: szekelyhon.ro
Tíz kilométeres óránkénti sebességgel, egyetlen sávon ismét lehet közlekedni a Buzăut Brassóval összekötő 10-es országúton (DN 10 – Buzău-Bodzaforduló), ahol szerda reggel lezárták a forgalmat, mert Siriu település közelében az eső által kimosott szikladarabok estek az útra.

A Román Rendőrség közlekedési információkkal szolgáló központja (Infotrafic) arról tájékoztat, hogy ezen az útszakaszon továbbra sem közlekedhetnek a 7,5 tonnásnál nagyobb súlyú kamionok, amelyeknek a Buzău – Ploieşti – Cheia -Négyfalu – Brassó kerülő útvonalat javasolják.
A Buzăut Brassóval összekötő 10-es országúton szerdán hajnalban állt le a forgalom, miután szikladarabok estek az úttestre a kitartó esőzés következtében.

Havazás és erős szél

A Transzalpina út 34. és 59. kilométere közti szakasz továbbra is zárva van az elmúlt napok havazásai és az erős szél miatt.
A forgalmi rendőrség arra inti a gépkocsivezetőket, hogy az időjárási körülményeknek megfelelően vezessenek, tartsák be a biztonságos követési távolságot, és nappal is kapcsolják be a lámpákat. Amennyiben elkezd havazni, a téli gumik használata kötelező.
Az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) narancssárga jelzésű árvízriadót bocsátott ki az ország több vízgyűjtő medencéjére, amely szerda reggel 6-tól csütörtök reggelig érvényes. A narancssárga jelzésű riasztás Hargita megyében a Tatros folyó mentén érvényes.
Ugyanakkor csütörtök délután 4 óráig érvényes sárga jelzésű árvízriadó van érvényben Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea és Argeş megyékben az Olt folyó gyűjtőmedencéjében, a Bodza (Buzău) folyó mentén Brassó, Kovászna és Buzău megyékben, a Tatros folyó mentén Hargita, Neamţ és Bacău megyékben, a Beszterce folyó gyűjtőmedencéjében Suceava, Neamţ, Hargita és Bacău megyékben.

www.agerpres.ro

Címkék: ,