Búza tér: nyertesre várva

Búza tér: nyertesre várva

Helyesbíti Murai Gábor, a városgazda kht. igazgatója szavait Veres László. Még nincs meg a végleges döntés.

Vasárnap jelent meg az a cikk, amelyben Murai Gábor, a Miskolci Városgazda Kht. igazgatója egyebek között azt mondta, hogy megvan a befektető – aki a Búza tér, benne a piac rekonstrukcióját megcsinálja –, és eddig azért nem egyeztettek a piaci árusokkal, mert még nem tudtak biztosat mondani. Hozzátette: a városháza vagyonosztályán tudnának felvilágosítás adni.

Veres László, az önkormányzat szóvivője adott felvilágosítást. Azt megerősítette, hogy van befektetői érdeklődés a piac iránt, de a végső döntést a közgyűlés  – zárt ülésen – hozza majd meg, azaz, akkor választja ki a befektetőt. Az, hogy a közgyűlés mikor tárgyalja az ügyet, egyelőre nem ismeretes. 

Az ígéret szép szó 

Bányai Lajos, a Miskolci Piacosok Egyesületének elnöke előző cikkünkben ugyanarról szólt, amit kedden megismételt szerkesztőségünkben: az árusok körében teljes a bizonytalanság, semmit nem tudnak. Ami azért is érthetetlen – mondta –, mert Káli Sándor polgármester ígéretet tett arra, hogy ők is részesei lesznek az egyeztetésnek.

Veres László elmondta: Káli Sándor valóban hangsúlyos kérdésnek tartja az árusokkal való egyeztetést, a KISOSZ közreműködésével. Így volt ez annak idején a Vasgyári piac megújítása előtt is, és  így lesz ez a továbbiakban is. Amikor pedig eljön az ideje – a közgyűlés végleges döntése után – tájékoztatják az árusokat arról (is), hogy mit hoz számukra az átmeneti időszak, mit a jövő – tette hozzá a városházi szóvivő.

Sz.G.

Előző cikk:
Befektetőtek hozhat a holnap