Buşoi: Megalapozott a háziorvosok tiltakozása

Cristian Buşoi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke
Cristian Buşoi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke
A háziorvosok tiltakozása megalapozott, a kormánynak pedig sürgősen el kellene fogadnia egy intézkedéscsomagot, amely által csökkenthetnék a bürokráciát, és növelnék a háziorvosok szolgáltatásaira biztosított keretet, nyilatkozta Cristian Buşoi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke.

“Ahhoz, hogy a háziorvosok rendszere hatékonyan működhessen, elsősorban a bürokrácia csökkentésére lenne szükség. Ez az elsődleges probléma, amelyet a kormány megoldhatna, és ehhez csak az egészségügyi minisztérium érdeke szükséges. Másodsorban jelentősen meg kellene emelniük a háziorvosok jövedelmeit, és növelni kell a háziorvosok tekintélyét az egészségügyi rendszeren belül” – nyilatkozta Buşoi az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményben.

A liberális alelnök szerint az állami költségvetés elfogadását és kihirdetését követően a háziorvosok problémáinak megoldása már nem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) hatáskörébe tartozik.

“Döntésre van szükség és politikai akaratra, a kormány szintjén. Normális, hogy ha nő az egészségügyi rendszerben dolgozók bére, akkor a családorvosok bevételeinek is nőnie kellene. A háziorvosok tiltakozása tehát megalapozott, a kormány egyetlen normális válasza egy intézkedéscsomag kellene hogy legyen, amely gyorsan orvosolná a problémákat” – tette hozzá Buşoi.

www.agerpres.ro