Büntetőpanaszt tesz a PSD azon liberális politikusok ellen, akik “félretájékoztattak” a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.

Büntetőpanaszt tesz a PSD azon liberális politikusok ellen, akik “félretájékoztattak” a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.
Büntetőpanaszt tesz a Szociáldemokrata Párt (PSD) a Nemzeti Liberális Párt (PNL) azon politikusai ellen, akik – a PSD szerint – “tudatosan félretájékoztatták” az embereket a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban.

 

Keddi közleményében a PSD rámutat, a PNL-s politikusok azon nyilatkozatai, miszerint a kormány “meghamisította” a pénzügyi adatokat, illetve “ellopta a bruttó hazai termék 10 százalékát”, igen súlyosak, és kimerítik a nemzetbiztonságot veszélyeztető hamis információk tudatos közlése bűntettének fogalmát. A PSD szerint a PNL vádjai nélkülöznek minden tényszerű alapot, ugyanakkor azonban megingathatják a befektetők és az állampolgárok hivatalos pénzügyi adatokba vetett bizalmát, és ezáltal negatív hatással lehetnek a nemzetgazdaságra. “Ezért a PSD büntetőpanaszt tesz a PNL azon képviselői ellen, akik felelőtlen módon ilyen információkat terjesztettek, ezek hamisságának, valamint annak tudatában, hogy milyen hatással lehetnek az ország gazdaságára” – fogalmaz közleményében a nagyobbik kormánypárt.

A kommünikében megjegyzik, a kormánynak az év végéig esedékes bevételekről szóló becsléseit hivatalos iratba foglalták, amelyet a teljes kormány felvállalt.

“Az a kijelentés, miszerint ezt a dokumentumot ‘meghamisította’ a kormány egyik tagja, hazugság, egy abszurd politikai támadás, és semmiféle módon nem tudják bizonyítani az állítást a PNL képviselői. Azt a vádat pedig, miszerint ‘az elmúlt két és fél évben ellopták a GDP mintegy 10 százalékát’, és a pénz a PSD-hez, illetve az ALDE-hoz került, cáfolják a közpénzek felhasználását vizsgáló hatóságok ellenőrzéseiről készült jelentések” – nyomatékosítják a szociáldemokraták.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .