Büntetés: kötelező a megalázás is Váradon?

Büntetés: kötelező a megalázás is Váradon?
© kép: bihon.ro
Miért arrogánsak az utazókkal még mindig az OTL egyes alkalmazottai? Miért nem lehet kulturált körülmények között büntetést befizetni? Csak kettő a témával kapcsolatos fő kérdések közül…

 

 

Ismét több olvasói bejelentés érkezett lapunkhoz a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) egyes ügyeivel kapcsolatban. Ezúttal a menetjegyek és bérletek ellenőrzésével, a szankcionálások menetével kapcsolatosan a panaszok. Az OTL számos alkalmazottja – így a járművezetők mellett az ellenőrök egy része – továbbra sem viseli az egyenruhát, a buszvezetők nagyon sok esetben csúszópénzt fogadnak el az utastól, amiért cserébe menetjegyet nem adnak, viszont az utas mentesül az ellenőrzéstől, ha arra hivatkozik, hogy a sofőrt már lefizette. Ezeket a jelenséget is jó ideje képtelen megoldani az OTL. Viszont mindennek dacára jó pár alkalmazottjuk még kulturáltan sem viselkedik az utasokkal.

 

Kérdések

 

Rosszabbul járnak azok az utasok, akiket egyszerűen csak megbüntetnek a sokszor még mindig arrogánsan viselkedő ellenőrök. A mostani olvasói belejentések szerint még a büntetést sem lehet kulturáltan befizetni. Csak annál az alkalmazottnál lehet ugyanis ezt megtenni, aki a szankciót kirótta, ráadásul csakis egy adott órában és csakis az ellenőrök „főhadiszállásán”. Ráadásul ha az illető polgár jóhiszeműen elment befizetni a pénzt, sértő hangvételben küldték el, felszólítva, hogy akkor jöjjön vissza, amikor az adott ellenőr ott tartózkodik.

Számos kérdést vet fel mindez. Miért nem lehet több helyen befizetni a büntetést, csakis a város végén? Miért nem törleszthető mindez kulturáltan, akár banki átutalással is? Miért csak a büntetést kiróvó ellenőrnél rendezhető az ügy – holott ez ráadásul visszaélésekre is alkalmat ad? Mikor veszi már rá az OTL az összes alkalmazottját arra, hogy kulturáltan viselkedjen munkavégzés közben? Mit tesznek az alkalmazottaik ellen, akik csúszópénzt fogadnak el, menetjegy-eladás, vagy büntetés kiróvása helyett?

 

Válaszok

 

Megkerestük mindezzel Csuzi Istvánt, az OTL igazgatóját, feltéve neki ezeket a kérdéseket. Elmondta: várhatóan áprilisban megkezdik bevezetni az elektronikusjegy-rendszert, s ez megoldás lesz, több vontakozásban. A részletekről időben tájékoztatnak majd lapunkban. Most a lényeget úgy foglalta össze: az elektronikus alapú jegyek esetében lehetséges lesz a törlesztés átutalással és SMS-ben is. Dolgoznak azon, hogy a büntetések is kifizethetőek legyenek így. Az e-jegyekkel együtt átmenetileg (6-12 hónapig) még a papír alapú jegyek is megmaradnak. Ezt követően várhatóan a járművezetők korrupt eljárása is csökken, a papíralapú jegyek eltűnésével. (Egyébként most a buszokon 3 lejért kellene adniuk egy menetjegyet, amiből 50 bani a sofőr jutaléka. Ehelyett sok vezető 1 lejt fogad el számos utastól, jegyet pedig nem ad ki, hanem „védettséget” biztosít, ha jönnek az ellenőrök.)

Azt azonban cáfolta az igazgató, hogy csak annál az ellenőrnél lehetne befizetni a büntetést, aki azt kirótta. Mint mondta, ezzel a gyakorlattal már felhagytak, 7-15 óra között törleszhetőek a büntetések az ellenőrök irodájában. Függetlenül attól, hogy melyik ellenőr rótta azt ki – az illetőt nem kell megvárni. Amelyik ellenőr személyesen, s konkrét időpontra odahív valakit, az vélhetően megvesztegetést vár el – ezt nem tagadta az igazgató sem. Az alkalmazottai viselkedéséréől elmondta: általában havonta vannak megbeszélések, ahol a kulturált magatartás fontosságára is felhívják a figyelmet.

Kiemelte: aki bármilyen megvesztegetési, korrupciós, viselkedésbeli, vagy más jellegű panasszal élne, s bizonyítani is tudja a visszaélést (vagy a készülő visszaélést – ld. például azokat az eseteket, amikor egy-egy ellenőr „személyes találkozót” jelöl meg, külön időponttal), az tegyen bejelentést az OTL vezetésénél. Atelierelor utca 12 szám, telefon: 0259 – 423 245, 0359 – 808 501, 0359 – 808 506, mail: relatii.publice@otlra.ro. Kapcsolattartó személy: Carmen Tocut. Web: http://www.otl.ro.

 

 

Szeghalmi Örs

Címkék: , ,