Büntetés jár a magnóliák leszakításáért

Akt.:
Büntetés jár a magnóliák leszakításáért
A Szent László téren is kinyíltak a nemrég elültetett magnóliák. Büntetés jár leszakításukért, tudatta közleményben a nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

„A magnóliák után ki fognak virágozni a díszkörte fák, a díszszilva fák is. A járókelők közül vannak, akik letörik a magnóliák virágait, vagy azért, hogy magukkal vigyék, vagy azért, hogy saját kertjükben is szaporítsák. Mivel ez a fák első virágzása, kár lenne tönkretenni. Megcsodálhatjuk, lefényképezhetjük és érezhetjük az illatukat egy közeli padról is. Sajnos a gyepszőnyeg is több helyen megrongálódott, mert sokan nem tudnak megtenni pluszba pár métert és rálépnek a fűre, nem értik, hogy amíg meg nem, nő vigyázni kell rá” – mondta el Staharoczky Noémi, a Gardener cég vezetője.

A helyi rendőrség emlékezteti a lakosságot, hogy a fák, bokrok és egyéb növények rongálása, tönkre tevése 1000–1500 lejes büntetést von maga után, ha a büntetést a 429/2009-es helyi tanácsi határozat alapján adták, és 1000–2500 lej közötti büntetést, ha azt a 725/2006-os helyi tanácsi határozat alapján szabták ki.