Foci-Eb 2021

2021.06.26. 21:02

Exajaxos duplája Amszterdamban, Dánia történelmi sikerrel a nyolc között

A két gólt szerző Kasper Dolberg vezérletével Dánia 4–0-ra legyőzte Walest a labdarúgó Európa-bajnokság amszterdami nyolcaddöntőjében. A dánok a negyeddöntőben Hollandiával vagy Csehországgal mérkőznek majd meg Bakiban.

Murányi Domonkos

Forrás: AFP

Az első negyedórában a walesiek játszottak veszélyesebben, a 27. percben azonban az amszterdami közönség régi ismerőse, Kasper Dolberg tizenhatoson kívülről megeresztett pontos és erős lövésével Dánia szerezte meg a vezetést. A 23 éves korábbi Ajax-csatárnak – aki 2019-ben távozott a francia élvonalbeli Nice-hez – ez volt a 30. gólja a Johan Cruijff Arénában, a dánoknak pedig már a harmadik találatuk a büntetőterületen kívülről ezen az Eb-n.

Az első félidő hátralévő részében nem esett már újabb gól, a walesieknek azonban kényszerűségből kellett egyet változtatniuk, Connor Roberts helyére Neco Williams állt be, s ennek később még volt jelentősége. A szünet után ugyanis a liverpooli jobbhátvéd hibáját kihasználva duplázta meg Dolberg a dánok előnyét – akik tulajdonképpen otthon érezhették magukat az Ajax stadionjában, hiszen a semleges szurkolók körülbelül 90 százaléka az ő sikerükért szorított.

Wales a második találat után sem tudott újítani, az azonban nem volt benne a meccsben, hogy végül négygólos vereséget szenved: az Atalantát erősítő Joakim Maehle és a Barcelona támadója, Martin Braithwaite is betalált a hajrában, kiütésessé és történelmivé téve ezzel a dán győzelmet – a két gól között ráadásul egy nem túl durva, de teljesen szándékos belépőért a walesi Harry Wilsont még ki is állította a találkozó német játékvezetője.

S hogy miért volt a dán siker történelmi?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!