Bűnbandát lepleztek le a Bihar megyei rendőrök

Bűnbandát lepleztek le a Bihar megyei rendőrök
Nagyvárad – A Bihar megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tiszta alkohol törvénytelen beszerzésével, pancsolásával és az így előállított termékek illegális forgalmazásával foglalkozó bűnbandát lepleztek le.

Ioan Brîndas rendőrbiztos, a csalások után nyomozó szolgálat vezetőjének az elmondása szerint szeptember végén hivatalból indítottak nyomozást annak a hálózatnak a felszámolása céljából, melynek tagjai tiszta alkohol törvénytelen beszerzésével, pancsolásával, és az így készült termékek ugyancsak illegális forgalmazásával foglalkoztak. A nyomozók a tettesek felderítését, illetve a tevékenység felszámolását célzó átfogó akcióba kezdtek, mely során november 15-én négy Bihar megyei (három nagyváradi és egy fugyivásárhelyi), valamint egy Máramaros megyei (nagybányai) helyszínen végeztek házkutatásokat.

A rajtaütésnek köszönhetően jelentős mennyiségű, vagyis 3500 liter tiszta alkoholra, 2500 liter szeszesitalra, 400 kupakra, 200 flakonra, az illegális tevékenységet alátámasztó dokumentumokra, valamint két olyan kezdetleges berendezésre bukkantak, melyek pancsolt alkoholtermékek előállításra alkalmasak. Mint utólag kiderült, az öttagú banda egy éve folytat illegális tevékenységet, az általuk előállított, zárjegy nélküli szeszipari terméket pedig harminc Bihar megyei bárban, illetve vendéglőben forgalmazták.

Szabadlábon védekezhetnek

Minderről egy rendőrökből és pénzügyőrökből álló vegyes csapat szerzett tudomást, mely olyan Bihar megyei kereskedelmi társaságoknál razziázott, ahol a gyanúsítottak a termékeiket forgalmazták. A nyomozás során az is kiderült, hogy a fugyivásárhelyi 40 éves A.O.S., a nagyváradi 40 éves C.C.F., a papfalvi 39 éves N.I., a 40 éves nagyváradi V.V. és 30 éves nagybányai P.S.C. gyanúsítottakból álló bűnbanda az elmúlt egy évben 100 ezer liter tiszta alkohol beszerzésével több mint 350 ezer liter szeszipari terméket állított elő és forgalmazott, 1,2 millió RON kárt okozva ezzel az államnak. A gyanúsítottak egyelőre szabadlábon védekezhetnek, adócsalás jogcímén indítottak ellenük nyomozást.

Ciucur L. Antonius