Bulvár

2007.11.06. 07:05

20 éves a Kispál és a Borz

<p>Dupla válogatás-albummal és a decemberi koncerttel ünnepli huszadik születésnapját Magyarország egyik legnépszerűbb rockegyüttese a Kispál és a Borz.</p>

A banda frontembere azonban egyáltalán nem látja rózsásnak a jövőt. Lovasi András  úgy fogalmaz: ha nem tudnak olyan dalokat írni, amelyek fontosak, amelyek hozzátesznek még a Kispál-életműhöz, ha csak magukat tudják ismételni, akkor nem kell ezt tovább ragozni.

"Mert azt végképp nem szeretném, hogy a klasszikus magyar zenekarok többségéhez hasonlóan a múltunkból megnemesedve még elpengessünk egy darabig" - mondja a dalszerző-szövegíró-énekes.

Lovasi Andrásnak lesújtó a véleménye a mai magyar könnyűzenei iparról. Szerinte a média "megmondóemberei" évek óta bojkottálják a legjobb zenekarokat, mondván, hogy azok rétegzenét játszanak.

Lovasi szerint talán most, a Petőfi Rádió és a magyar MTV megjelenésével változik a helyzet, és olyan előadók, zenekarok is nagyobb nyilvánosságot kaphatnak, amelyek tényleg aktuálisak, frissek.

"Ha ezek a csatornák működnek legalább két-három évig, és nem az történik velük, mint a PANKKK-kal, hogy egy évig jó volt díszkitűzőnek, aztán meg eljelentéktelenítették, akkor talán megmozdul az állóvíz - mondja a Kispál frontembere. "

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!