Bukarestnek áll a világ!

Bukarestnek áll a világ!
Bár a csapat Szuperligából való visszaléptetésével fenyegetett, Petrut Dragan, a Városi Sportklub (VSK) igazgatója úgy döntött, a vízilabdázók folytatják szereplésüket.

Mint azt a tegnapi lapszámunkban is jeleztük, a Bukaresti Dinamo által idén nyáron leigazolt horvát Brlecsics a legutóbbi fordulóban a Steaua elleni bajnokin a játékvezetők szidalmazása miatt a végleges kiállítás sorsára került, s ezért a Román Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága szabályainak megfelelően három fordulóra eltiltotta. A szövetség szerdai rendkívüli ülésén azonban megmásította határozatát, és egyetlen fordulóra csökkentette a horvát játékos eltiltását, hogy az játszhasson a váradiak elleni e hét végi játéknapjának második, vasárnapi meccsén.

Elutasított memorandum

A váradi klub fellebbezett a büntetés csökkentése miatt, ám a szövetség vezetői figyelembe sem vették a panaszt, s kitartanak a csütörtökön meghozott döntésükhöz: a horvát pólósnak csak egy meccset kell kihagynia! A csak bukaresti személyekből álló bürő döntése miatt Petrut Dragan, a VSK igazgatója folytatja szélmalomharcát, és memorandumot küldött Octavian Belunak, a Román Nemzeti Sportügynökség igazgatójának, melyben kéri, vizsgálják ki és felül a pólóvezetés által hozott döntést. A VSK igazgatója azt szeretné elérni, hogy a bajnokság végkimenetele a medencében, és nem odafennt a bukaresti zöld asztalnál dőljön el. Éppen ezért a váradi csapat játszani fog a szombaton 18 órakor, illetve vasárnap 10 órakor a Ioan Alexandrescu Uszodában sorra kerülő összecsapásokon…