ERDON Helyi hírek

2010.06.02. 17:36

Állás - megállás nélkül

<p>Szatmá megye - 2010. június 29. - július 4. közti időszakban, új helyszínen, Marosfőn kerül sorra a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Programiroda és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által hetedik alkalommal megszervezett EU Tábor.</p>

2010. június 29. - július 4. közti időszakban, új helyszínen, Marosfőn kerül sorra a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Programiroda és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által hetedik alkalommal megszervezett EU Tábor nyilatkozta Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács elnöke. Az EU tábor idei tematikája — amint az „Állás – megállás nélkül” cím is jelzi — a fiataloknak a szülőföldön és az Európai Unióban való munkavállalási és karrierlehetőségét ismerteti. A tábor első napjának fő témája „Az ABC-s könyvtől a munkakönyvig”, a második napon, a „Munkaerőpiac, ameddig a határ el nem választ”, a harmadik napon a „Dinamikus munkaerőpiac, avagy állások 40 év próbaidővel” tematikájú előadásokat tartanak, míg a tábor záró napján a „Multinacionalitás: a vállalat nem engedi a lelkemet” című előadáson vehetnek részt, tájékoztatott Kölcsey Norbert, a Szatmári Magyar Diákszövetség elnöke. A táborba jelentkezhet minden olyan 17 és 35 év közti fiatal, aki szeretne hat napot hasznosan eltölteni Marosfőn. A részvételi díj 40, 70, illetve 90 lej, ez az összeg tartalmazza a jelentkezők részvételi, szállás és étkezés költségét is. A helyek száma 150 személyre korlátozott. Jelentkezni június 2-tól kezdőden június 24-én 14 óráig lehet, kizárólag elektronikus formában a www.eutabor.miert.ro honlap keretén belül, mondta el a tegnapi sajtótájékoztató keretén belül Veres Norbert, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!