Búcsúzott a Loki a kupától

Idei szezonjához méltatlan teljesítménnyel rukkolt ki a DVSC női kézilabdacsapata a semmivel sem erősebb Cornexi ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében, így nem is lehetett más a hajdúságiak sorsa, mint kiesés.

Zsinórban harmadszor is vereséget szenvedett a korábban oly sokáig bevehetetlen Hódosban a DVSC női kézilabdacsapata, ám kétségtelen, ez a vereség sokkal fájóbb a többinél. Egyrészt, hatalmas lehetőséget szalasztott el a piros-fehér társaság, másrészt a játékosok egy részének nehéz lesz elszámolnia ezzel a produkcióval. Harmadrészt, egy olyan csapattól kaptak ki Kerekiék, amely fikarcnyival sem erősebb náluk, ráadásul nem is parádézott, vagy másképp megfogalmazva, a székesfehérváriak erősen közepes teljesítménnyel is hozták idegenben a továbbjutást.

Női kézilabda Magyar Kupa, negyeddöntő:
DVSC–Cornexi 21–22 (12–11).

Hódos Imre-sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.


DVSC
: Király – Kereki 3, Sopronyi 4 (4), ORBÁN 6 (1), Madai, Szűcs G. 2, Stuparicová 2. Csere: Vorozscova (kapus), Rácz 1, Latakaité 3. Edző: Bíró Imre.
Cornexi: SUGÁR – BALOGH 10 (7), Korgyuk 4, Szabó V., Csernus, Kenyeres, TÁPAI 7 (2). Csere: Fekete (kapus), Őri E. 1, Vijunaite, Triscsuk, Pádár M., Tilinger. Edző: Szabó Edina.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–2. 14. p.: 5–8. 21. p.: 9–8. 27. p.: 11–10. 34. p.: 14–12. 45. p.: 16–16. 50. p.: 17–17. 55. p.: 21–20. 59. p.: 21–21. Hétméteresek: 8/4, illetve 10/9. Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc.

Végig fej-fej melletti csatát láthatott a debreceni publikum, a vendégek legnagyobb különbségű előnye három gól volt – mindössze egyszer –, míg a hazaiak két gólnál egyszer sem tudták feljebb tornászni vezetésüket. A Cornexi támadásban vagy Tápai egyéni megoldásainak, vagy Balogh büntetőinek köszönhetően araszolt előre – a már-már veteránnak számító Balogh többször átlövésből is eredményes volt –, ám sokszor a vendégek is igencsak tanácstalannak tűntek.

Ez utóbbi gondolat elmondható a Lokiról is, valahogy, mintha fejben nem lettek volna maximálisan a pályán a lányok. A győzelmet jelentő továbjutást ezzel együtt is kiharcolhatták volna Bíró Imre tanítványai, ám ezúttal az ehhez szükséges pluszt senki sem tudta hozzátenni a játékhoz. Többször a bírók sem a legmegfelelőbb ítéleteket hozták, ám a DVSC így is csak saját magát okolhatja a vereségért. A vendégek utolsó gólját egyébként Tápai szerezte, nem sokkal a lefújás előtt.

Túl sokáig azonban nem kesereghetnek a piros-fehérek, hiszen vasárnap 18 órától egy ennél vélhetően sokkal nehezebb meccs vár rájuk, hiszen a francia bajnok Metz ellen lépnek pályára az EHF-kupa negyeddöntőjének első felvonásán. Az biztos, hogy jelentős formajavulásra lesz szükségük Szűcséknek a megfelelő eredmény eléréséhez, ám a Hódosban történtek már efféle, csodaszámba menő feltámadások…

Bíró Imre: – Ezúttal nem az ellenfél kiváló teljesítménye, hanem a saját gyenge támadójátékunk miatt kaptunk ki.

Szabó Edina: – Természetesen nagyon örülök a győzelmünknek és a továbbjutásnak.

B. R.