Búcsú a gyerekotthonban

Búcsú a gyerekotthonban
Harmadik alkalommal tartották meg a székelyhídi gyerekotthonban a Gyermek Jézus Búcsút. A szentmise után szórakoztató programok várták a gyerekeket és a felnőtteket.


A székelyhídi Stubenberg kastélyban működő, a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Gyermek Jézus Otthonban immár harmadik alkalommal szervezték meg a Gyermek Jézus Búcsút május 29-én, vasárnap. A program a székelyhídi római katolikus templomban kezdődött, ahol Böjte Csaba szerzetes ünnepi szentmisét tartott Ozsváth József székelyhídi plébánossal, az esemény házigazdájával, és ez alkalommal 8 gyermeket kereszteltek meg.A sárospataki vár templomból erdélyi-pártiumi körútra indult a Szent Erzsébet-ereklye, mely ez alkalomra a székelyhídi templomba is elérkezett. Böjte Csaba ferences szerzetes szentbeszédében kiemelte: 2016 az irgalmasság éve, az Úr jóságának a jeleként éljük meg ezt a pillanatot. Az Érmellék talán legjelentősebb vallási eseményét megtisztelte jelenlétével többek között Áder János magyar köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita, valamit Németországban élő Stubenberg család több leszármazottja.

Programok

A szentmisét a tavalyihoz hasonlóan a gyermekeket megörvendeztető színvonalas szórakozási lehetőség követe. A kastély udvarán a debreceni Népi Együttes, a Pergő Hagyományőrző Műhely, a miskolci Nimród ősi fegyverbemutató gyermek csapat, a komádi Körös-körül népi együttes, népi fa játszótér, a Kincskereső Műhely mesejátéka, a Debreceni Műszaki Egyetem fizikai kísérleteket bemutató hallgatói óriás buborékokkal, gyermek néptánccsoportok, bohóc, arcfestés, óriás csúszda, country tánc, karate bemutató és végül Kiss Kata vidám koncertje várta a gyerekeket, de a felnőtteket is. Ki lehetett próbálni a budapesti Csillaghíd Alapítvány mini KRESZ-pályáját és kézműves műhelyekben mézeskalács díszítést, nemezelést, csuhézást, fa- és textil játékok készítését is ki lehetett próbálni . Mindenki talált kedvére programot a verőfényes nyári napon.

Tatai István