Brutális családirtás Tényőn!

Brutális családirtás Tényőn!
Mára ígért tájékoztatást a tényői négyes gyilkosság tetthelyéről hétfőn késő este, fél tizenegy körül távozó Szabadfi Árpád Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány.

Az autója lehúzott ablakán át válaszoló rendőri vezető az újságírók egyetlen érdemi kérdésére sem felelt. Este 10 óra körül a rendőrség felszámolta a falu központjában lévő ellenőrzőpontot, ahonnan korábban senkit nem engedtek tovább az Árpád utcába, ahol a gyilkosság történt. Az újságírók a gyilkosság helyszínétől néhány száz méterre, egy újabb lezárásnál várták az utcán, szemerkélő hóesésben, hogy kitudódnak-e további részletek. A rendőrök az újabb ellenőrzőpontnál egy terepjáróval torlaszolták el az utat.

Leszámolás?

Tényőn két felnőttet és két, öt- és nyolcéves gyermeket találtak holtan hétfőn egy családi házban. Egy házaspárt és két gyermeküket gyilkolták meg; egy őket látogatni induló rokonuk talált a négy halottra este hét óra körül – mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI-nek. Tájékoztatása szerint egy 37 éves nőt és 36 éves férjét, valamint öt- és nyolcéves lánygyermekeiket gyilkolták meg.

A család egyik ismerője az MTI tudósítójának a helyszínen azt mondta: a meggyilkoltak rendezett életet éltek, mindkét szülő mérnökként dolgozott. Varga Gábor, Tényő polgármestere viszont a Hír TV kérdésére azt mondta, hogy a gyilkosságok hátterében leszámolás állhat. Úgy vélte, a bűncselekmény nem etnikai jellegű volt. Az áldozatok egyébként nem romák.

Az első hírek szerint a gyilkosságokat brutális módon követték el. A rendőrök ere utaló eszközöket is találtak a helyszínen. A hatóságok szemléje egész éjjel tartott, a bűncselekmény helyszínéül szolgáló utcába órákon át még azokat sem engedték be, akik ott laknak. A falu központjában, indulásánál zárták le azt az utcát, amelyben onnan másfél kilométerre történt a bűncselekmény – ezt az ellenőrzőpontot számolták fel hétfőn késő este, ám a helyszínelést folytatták.