Ország-világ

2020.07.24. 18:25

23 éves francia középpályással erősített a Fradi (videó)

Aïssa Laïdouni személyében egy több poszton is bevethető játékos csatlakozott Sergei Rebrov együtteséhez.

Forrás: fradi.hu

Aïssa Laïdouni, aki a román élvonalban szereplő FC Voluntari együttesétől érkezett – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Az algériai származású Aïssa Laïdouni 1996. december 13-án született a franciaországi Montfermeilben. Pályafutását az Angers SSC utánpótlásában kezdte, 2014-től a klub tartalékcsapatának színeiben alacsonyabb osztályú bajnokságban játszott. Két évvel később, 2016. április 2-án a Troyes AC elleni mérkőzésen debütált az Angers élvonalbeli együttesében is – az akkor 19 éves Laïdouni kezdőként végigjátszotta a bajnokit, mint jobbhátvéd – írják a honlapon.

A játékost a következő, 2016/2017-es szezon szeptemberében kölcsönadták, a francia harmadosztályú Les Herbiers VF labdarúgója lett. A Les Herbiers színeiben alapember volt, ám játékjoga időközben az FC Chambly csapatáé lett. A Herbierstől a 2017/2018-as idény kezdetén két mérkőzés erejéig még visszatért az Angers-hoz, majd 18 találkozón szerepelt a francia harmadosztályú Chambly gárdájában. Ezt követően légiósnak állt, 2018 nyarán a román első osztályban szereplő FC Voluntari labdarúgója lett.

Laïdouninak nem kellett sok, hogy beilleszkedjen, azonnal alapembere lett új klubjának, első szezonjában 29 bajnokit játszott, mindet kezdőként.

A románoknál az esetek többségében középső középpályásként játszott, de korábbi edzői a védelemben és a középpálya más részein is bevetették. Bár elsősorban nem a kapu előtt vannak feladatai, ennek ellenére a legutóbbi két idényben 56 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, és hét gólt szerzett valamint öt gólpasszt is kiosztott.

Mutatója a 2019/2020-as kiírásban 24 mérkőzés, egy gól és két gólpassz.

A Fradi korábban a magyar válogatott kapussal, Bogdán Ádámmal, valamint Oleksandr Zubkov végleges megszerzésével és Myrto Uzuni szerződtetésével erősített, őket követi most Aïssa Laïdouni, aki a 2020/2021-es szezont már a BL-selejtezőjében induló Ferencváros játékosaként kezdi.

Laidouni a 93-as mezben játszik majd a Fradiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában