Brüsszeli robbantások – Pelczné dr. Gáll Ildikó Brüsszelből: “Szólnak a szirénák és köröznek a helikopterek”

Pelczné dr. Gáll Ildikó Brüsszelből: "Szólnak a szirénák és köröznek a helikopterek"
Pelczné dr. Gáll Ildikó Brüsszelből: "Szólnak a szirénák és köröznek a helikopterek"
Budapest, Brüsszel, Miskolc – A rendőrség nem ura a helyzetnek, nyilatkozta lapunknak Brüsszelből a politikus.

– A lényeg, amennyire lehet, mindenki igyekezzen biztonságba helyezni magát (már ha egyáltalán lehet biztonságos helyről beszélni) és figyelni a híreket – így írta le a helyzetet a brüsszeli robbantások után nem sokkal lapunknak Pelczné dr. Gáll Ildikó EP-képviselő, az Európai Parlament alelnöke. Még ő is csak bizonytalan információkról hallott az áldozatok számát illetően is:

– Tizenegy, húsz, harmincöt áldozatról beszélnek, arról fogalmunk sincs, volt-e közöttük magyar – mondta. (Két magyar sérültről szóltak a hírügynökségi jelentések – a szerk).

– A parlament közelében történt robbantás miatt oda be azóta senkit sem engednek, már kifelé se nagyon, nekem még sikerült kihajtanom, a 4-es számú riasztást léptették életbe. Érzékelhetően a rend­őrség nem uralja a helyzetet, mindenfelé rendőrautók cirkálnak, leállították a tömegközlekedést, szólnak a szirénák, köröz­nek a helikopterek. A mobilszolgáltatást, nyilvánvalóan az információcserét megakadályozandó, megszüntették. Legutóbb még Viberen tudtam kommunikálni.

Arról is kérdeztük, lehet-e köze a mostani merényletsorozatnak ahhoz, hogy elfogták a párizsi terrortámadás szervezőjét, de nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

– Holnap reggel szándékoztam hazarepülni, de ez most kétséges. A családom otthon van, reggel kocsival én is megpróbálok nekivágni.

ÉKN-SzKKözvetlenül a robbanások után készült drámai videó Brüsszelből


Robbantás Brüsszelben a Maelbeek metróállomáson


Robbantás Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren


Brüsszeli robbantások – Tovább nőtt a terrortámadások áldozatainak száma

Brüsszel – Tovább nőtt a kedd reggeli brüsszeli terrortámadások áldozatainak száma: a legfrissebb hírek szerint 34 ember meghalt, több mint kétszázan pedig megsebesültek a belga fővárosban végrehajtott robbantásokban.

Brüsszeli robbantások – Szemtanú: a robbanás leszakította a repülőtér várótermének álmennyezetét

Brüsszel – Nagy erejű robbanás rázta meg brüsszeli repülőteret, amely leszakította a váróterem álmennyezetét és megrongálta a vízvezetékeket. A padlót vízzel keveredett vér borította – mondta egy Genfből érkező utas a Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden.

Videó: Brüsszeli robbantások – Terrortámadásokat követtek el Brüsszelben, halálos áldozatok

Brüsszel – A belga államügyészség közlése szerint terrortámadásokat követtek el kedd reggel Brüsszelben, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt robbantásoknak a mentést végző hatóságok szerint legalább 21 halálos áldozatuk és 35 sebesültjük van, két magyar állampolgár is megsebesült. Brüsszel tömegközlekedése teljesen megbénult.