Brüsszeli robbantások – Nagykövet: két magyar is megsérült

Akt.:
Brüsszeli robbantások - Nagykövet: két magyar is megsérült
Brüsszeli robbantások - Nagykövet: két magyar is megsérült
Brüsszel/Budapest – Két magyar is megsérült a keddi brüsszeli robbantások során – mondta az M1 aktuális csatornának Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet.

A nagykövet ugyanakkor hozzátette: magyar halálos áldozatról nincs tudomásuk.

Nagy Zoltán hangsúlyozta: a konzuli részlegen keresztül igyekeznek minden szükséges tájékoztatást megadni.

A Brussels Airlines Budapestről indult reggeli járatáról azt mondta: a gép biztonságban földet ért, több magyar utassal is telefonon tartják a kapcsolatot; az utasok nem hagyhatták el a repülőgépet, de mindannyian biztonságban vannak.

A nagykövet arról is beszámolt, hogy a robbantások helyszíneit ők sem tudják megközelíteni, de nem is tanácsos odamenni, a tömegközlekedés leállt, csak gyalog lehet közlekedni.

A Brüsszelben tartózkodóknak azt tanácsolta, maradjanak a szállodájukban akkor is, ha már nincs fizetve a szállásuk.

Kedd reggel robbanások történtek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és egy metróállomáson. A legfrissebb információk szerint huszonegy halottja és több tucat súlyos sebesültje van a detonációknak.

– MTI –


Robbantás Brüsszelben a Maelbeek metróállomáson


Robbantás Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren


Videó: Brüsszeli robbantások – Terrortámadásokat követtek el Brüsszelben, halálos áldozatok

Brüsszel – A belga államügyészség közlése szerint terrortámadásokat követtek el kedd reggel Brüsszelben, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt robbantásoknak a mentést végző hatóságok szerint legalább 21 halálos áldozatuk és 35 sebesültjük van, két magyar állampolgár is megsebesült. Brüsszel tömegközlekedése teljesen megbénult.