Bronzérmes a szatmári tőrvívó „kiscsapat”

Jobban szerepelt a Szatmárnémeti SK második számú csapata a 23 éven aluli tőrvívó lányok bajnokságán, mint a „nagyobb” társaik.

Jobban szerepelt a Szatmárnémeti SK második számú csapata a 23 éven aluli tőrvívó lányok bajnokságán, mint a „nagyobb” társaik: a bukaresti csapatversenyben a Magyar Petra, Petrişor Evelyn, Varga Anett, Löchli Evelin felállású négyes a kisdöntőben 45–43 arányban verte a Bukaresti Olimpiát, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas tanítványai. „Benne volt a pakliba, hogy ott lehetnek a lányok a legjobb négy között. Sajnos az első számú csapatnak ez nem sikerült, de ennek megvannak az előzményei is, ugyanis Bianca Cuteanu Marosvásárhelyen van egyetemen, Nona Silaghi pedig Kolozsváron folytatta tanulmányait. Így kevesebb idejük van a felkészülésre. Nem hibáztatom őket, de el kell fogadjuk a helyzetet” – panaszolta Şuta.
Az SK első számú csapata ugyanis csak az 5. helyet csípte el, miután a Cuteanu, Silaghi, Décsei Patrícia, Bujer Regina négyes a negyeddöntőben 45–38 arányban vesztett a Steaua együttesével szemben.