Bronzérem az első napon

Szatmárnémeti – Három csapattársát búcsúztatta a szatmárnémeti Pop Tímea az U15–ös tőrvívó–országos bajnokság elődöntőjéig.

Harmadik helyen végzett a Szatmárnémeti Sportklub tőrvívója, Pop Tímea a Bukarestben zajló U15–ös korosztályos tőrvívó országos bajnokság egyéni viadalaiban.

Az első nap ez volt a szatmáriak egyedüli érme. Ez elsősorban annak köszönhető, a sorsoláson szerencsétlenül jártak az SK lányai: Pop Tímea a már a legjobb 32–be vívótt főtáblás mérkőzésén egy szatmárit búcsúztatptt, majd a nyolcaddöntőbe és az elődöntőbe is csapattárssal került össze Pop. Utóbbi két mérkőzésén előbb Petrişor Evelint, majd a legjobb nyolc között Mirela Munteanut búcsúztatta. Így Petrişor a 10., Munteanu pedig a 6. helyen végzett. Az elődöntőbe már bukaresti ellenfélel került össze: a Triumf tőrözője, Silvia Năstase 15–8–ra verte a szatmárit. „Ha a párosítás kedvezőbb lett volna, akkor talán eredményesebbek lettünk volna. Így sem panaszkodhatunk, Pop Tímea remekül vívótt” – mondta Simona Surducan, az SK edzője.

Holnap a csapatviadalokkal folytatódik az ob. Az SK első csapata (Pop Tímea Petrişor Evelin, Erős Lilla, Tóth Zselyke) a második helyről várja a küzdelmeket, míg a második csapat (Mirela Munteanu, Magyar Petra, Bujer Regina) az ötödik helyről vág neki a nyolccsapatos versenynek. „Reméljük érmes helyen végez majd az első csapat” – folytatta az edző.