Brit EU-népszavazás – Bank of England: a legnagyobb előrejelzési kockázat a népszavazás

Brit EU-népszavazás – Bank of England: a legnagyobb előrejelzési kockázat a népszavazás
A brit jegybank szerint a hazai és most már a globális gazdasági prognózisokra is a legnagyobb egyedi kockázatot a brit EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazás jelenti.

A Bank of England monetáris tanácsa a 2009 márciusa óta érvényes 0,50 százalékos történelmi mélyponton hagyta alapkamatát, és nem módosította a gazdaságélénkítő célú likviditásinjekció, vagyis a mennyiségi enyhítés eddig kihelyezett 375 milliárd fontos (150 ezer milliárd forintos) keretösszegét sem.
A monetáris tanács üléséről csütörtökön kiadott közlemény többször is utal azokra a kockázatokra, amelyek a bank megítélése szerint a népszavazás miatt terhelik a brit gazdasági kilátásokat. A közlemény most első ízben a kockázatok között említi azt is, hogy ha a referendumon a többség a kilépésre szavaz, annak negatív hatásai átszűrődhetnek a világgazdaságba.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .