Brexit – Brit jegybank: már kezdenek érvényesülni a népszavazás előtt sejtett kockázatok

Brexit – Brit jegybank: már kezdenek érvényesülni a népszavazás előtt sejtett kockázatok
A brit jegybank szerint máris kezdenek valóra válni azok a kockázatok, amelyektől brit EU-tagságról tartott népszavazás előtt tartani lehetett.

 

A Bank of England kedden Londonban ismertetett 70 oldalas pénzügyi stabilitási helyzetértékelése bemutatja, hogy a június 23-ai referendum utáni egy hétben a font 9 százalékkal gyengült, és a font dollárárfolyamának rövid távú volatilitása a Bretton Woods-i árfolyamrendszer utáni időszakban még soha nem volt olyan nagy, mint most.

A brit bankok részvényárfolyamai átlagosan 20 százalékkal zuhantak, és az átlagon belül a brit piacra összpontosító bankok papírjai estek a legmeredekebben. A hazai piacon aktív nem pénzügyi szolgáltatási vállalatok részvényei átlagosan 10 százalékkal gyengültek, a brit kereskedelmi ingatlanpiacra érkező külföldi tőkebeáramlás pedig már az első negyedévben 50 százalékkal zuhant – áll a Bank of England jelentésében.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .