Brassópojánán hét, Predeálon egy sípálya várja a téli sportok kedvelőit

Brassópojánán hét, Predeálon egy sípálya várja a téli sportok kedvelőit
250.000 köbméternyi műhavat állíttatott elő a brassópojánai síterületet kezelő igazgatóság, így kiváló körülmények között lehet sízni a pályákon – tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a síterület ügyvezetője, Dorin Drăgoi.

A pályákon 70 cm-es, a Keresztényhavasokban egyméteres a hóréteg vastagsága. A sípályákat borító hóréteget 90 százalékban műhó alkotja, 250.000 köbméter havat állítottak elő erre a célra. Dorin Drăgoi szerint látogatottság szempontjából az idei idénykezdet bizonyult a legjobbnak az elmúlt hat év adatait tekintve: a hét pálya december elejei megnyitása óta 200.000 átkelést jegyeztek a felvonókhoz vezető forgókapuknál.

A brassópojánai Turisztikai Egyesület sajtószóvivője szerint a szálláshelyek 90 százalékát lefoglalták a téli ünnepek idejére.

Predeálon a hó hiánya miatt csak a Clăbucet pályán lehet sízni, amelyet 50 centiméteres, többnyire műhó réteg borít. Az éjszakai megvilágítással felszerelt pálya 22 óráig tart nyitva. Predeálon — a hagyományoknak megfelelően — karácsony másodnapjára tervezték az idénynyitót, a hó hiánya miatt azonban elnapolták 2017. január 6-ára — nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Liviu Cocoș polgármester.

AGERPRES/(RO — szerző: Jana PINTILI, szerkesztő: Dănuț PUȘCAȘU; HU — szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)