Brassóban is zászlót bontottak

Brassóban is zászlót bontottak
Tíz méter hosszú és hét méter széles EU-zászlót bontottak ki vasárnap Brassóban, előbb a Cenken, a város román nevét megörökítő feliraton, majd félórával később a Tanács téren.

Korábban több más hazai és külföldi városban is sor került hasonló akcióra, amelynek kezdeményezői így kívántak reagálni arra, hogy a Dăncilă-kabinet hivatalos fotóján hiányzik az Európai Unió zászlaja a román trikolór mellől.

“Emlékeztetni akarjuk a Szociáldemokrata Párt képviselőit, hogy a román állampolgárok az Európai Unió tagjai kívánnak maradni, ez fontos számunkra, mert a tagság együtt jár több, a jogállamisággal, a törvény előtti egyenlőséggel, a jól működő igazságszolgáltatással kapcsolatos szabállyal. Ezért szeretnénk, hogy a zászló maradjon ott, ahol a helye van: a kormánynál és a parlamentnél” – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek az akció szervezője, Nelu Corbu.

Korábban a tíz méter hosszú EU-zászlót kibontották még Brüsszelben, Münchenben, Berlinben, Budapesten, Nagyváradon, Aradon, Temesváron, Déván, Gyulafehérváron, Marosvásárhelyen és Nagyszebenben is. Legközelebb Piteşti-re viszik, majd március 6-án a fővárosba, a kormány épülete elé kerül. A zászlót a külhoni román állampolgárok adományozták – mondta Corbu.

A Tanács téren egy 14 méter hosszú és tíz méter széles román trikolórt is terítettek az EU-zászló mellé. Ezt a brassói korrupcióellenes demonstrációkon részt vevők adományaiból varrták, és többször látható volt már a tüntetéseken.

www.agerpres.ro