Brassóba látogatott a fejlesztési miniszter

Brassóba látogatott a fejlesztési miniszter
Fontos a kisebb és a nagyobb városok együttműködésének ösztönzése, pályázási lehetőségek áttekintése, hiszen 2007-2013 között a Regionális Operatív Program keretén belül lehívható uniós pénzek legnagyobb hányadát a városok fenntartható fejlesztését célzó projektekkel lehet megpályázni.

Városfejlesztésre illetve a város és a vidék közötti egyenlőtlenségek csökkentésére 1,2 milliárd euró áll rendelkezésünkre – hangsúlyozta Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter november 29-én, Brassóban a Metropolisz-övezetek fejlesztése – kihívás a romániai önkormányzatok számára című konferencián.

Brassói látogatása alkalmával a miniszter megtekintette a 11-es Általános Iskola, valamint az Áprily Lajos Líceum sporttermét. A 11-es Általános Iskolánál a munkálatok megtekintésekor Borbély László rosszallta a munkálatok időintervallumának meghosszabbodását, valamint a közművesítéssel kapcsolatosan tapasztalt hiányosságokat. Nem tartom helyénvalónak, hogy a minisztérium 3 millió új lejt adjon egy sportterem megépítésére, és a helyi önkormányzat ne tekintse prioritásnak a gáz bevezetését. A miniszter a sportterem építési program további folytatásáról biztosította a jelenlevőket, és elmondta, a jövőben induló országos uszodaépítési program keretén belül Brassóban hamarosan lesz uszoda is.

A miniszter brassói látogatását a helyi hatóságokkal és a megye polgármestereivel tartott találkozóval zárta, mely alkalmával Borbély László ismertette a jelenlevőkkel a minisztérium idei és 2008-ban induló programjait.