Brassó megye: Öngyilkos lett a nagysinki katonai bázison holtan talált katona az ügyészek szerint

Akt.:
Fotó: libertatea.ro
Fotó: libertatea.ro
Nyomozást indított a Kolozs Megyei Katonai Ügyészség a 01945-ös számú nagysinki egységben fejbelőtt fiatalember ügyében.

A Kolozs Megyei Katonai Ügyészség vezetője, Viorel Siserman ezredes az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy az ügyben már több személyt kihallgattak, megtörtént a helyszínelés, és az első vizsgálatokból az derült ki, hogy a tizedes öngyilkosságot követett el.

“A katonánál nem találtunk levelet, ami megmagyarázhatná az öngyilkosságot. A mi meglátásunk szerint öngyilkosságról van szó. A fiatalember temetését követően a szülőket is kihallgatjuk majd” – tette hozzá a Kolozs Megyei Katonai Ügyészség vezetője.

Az ezredes elmondta, két-három héten belül, a kórbonctani eredményeket követően pontosabb információik lesznek az esetről.

Toma Pirău tizedest kedd este találták holtan a Brassó megyei nagysinki (Cincu) katonai bázison. A 28 éves fiatalember fején lőtt seb volt, amelyet a vizsgálatok szerint saját fegyvere ejtett.

A 01945-ös számú egység közleménye értelmében a katona holttestére az őrhelyen találtak rá. A férfi egyedülálló volt, és 2009 óta dolgozott a román hadsereg kötelékében. Az idei pszichológiai alkalmassági vizsgát sikerrel vette.

AGERPRES/(RO-szerző: Jana PINTILI, szerkesztő: Diana DUMITRU; HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro