Brassó megye: a hatóságok azt javasolják a turistáknak, kerüljék a Salamon-kő környékét, ahol medvetámadás történt szombaton

Brassó megye: a hatóságok azt javasolják a turistáknak, kerüljék a Salamon-kő környékét, ahol medvetámadás történt szombaton
Továbbra is megfigyelés alatt tartja a csendőrség, a helyi rendőrség és a Kronstadt erdőkezelő hatóság a Brassó melletti Salamon-kő környékét, ahol medve támadt szombaton egy amerikai turistára – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Brassó Megyei Csendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Ciprian Aldea.

A hatóságok minden, a környéken tartózkodó turistát tájékoztatnak a medvetámadásról, és felszólítják őket, hogy kerüljék az incidens helyszínét. Amennyiben az állatot megtalálják, altatólövedékkel elkábítják, semmi esetre sem ölik meg – tette hozzá a szóvivő.

A 20 éves amerikai fiatalember egy másik turista társaságában volt szombaton, amikor az Ördög völgye (Valea Dracului) közelében, egy ösvényen rátámadt a medve. A férfit bal alkarján harapta meg az állat, 2-3 cm-es sebet ejtve rajta. A Brassó Megyei Sürgősségi Kórház plasztikai sebészeti osztályának vezetője, Dan Grigorescu szerint a fiatalember vasárnap elhagyhatta a kórházat, a veszettség elleni kezelést Olaszországban folytatja majd, ahol egyetemi tanulmányait végzi.

AGERPRES/(RO – szerző: Jana PINTILI, szerkesztő: Karina OLTEANU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro