Bővítik a Rulikowski temetőt

Bővítik a Rulikowski temetőt
Megtelik hamarosan a Rulikowski városi köztemető Nagyváradon. Már dolgoznak a kibővítésén, új sírhelyek mellett például új járdák is lesznek.

Több hely kell immár a Rulikowski temetőben. Ezért hamarosan megkezdik annak kibővítését. Kedden a nagyváradi Közterület-fenntartó zrt. (ADP) szóvivőjét, Florin Alexandrut, valamint a temető igazgatóját, Vaida Teodort kérdeztük a részletekről. Mint megtudtuk, a közbeszerzési eljárás megindításánál tartanak, azaz hamarosan kiválasztják a kivitelező céget. A munkálatok becsült összértéke 1,81 millió lej lesz. A Közterület-fenntartó tavaly újíttatta fel a Rulikowski temető sétányainak egy részét, idén pedig már megkezdődött az objektum egy részének bekerítése. Ezt követően indul meg magának a temetőnek a bővítése és parcellázása is. Azaz új sírhelyek lesznek, egyúttal új járdákat is kialakítanak és közvilágítást is kiépítenek az új részen. A két illetékes azt nem tudta megmondani, mikorra várható a munkálatok befejezése.

Szükséges a bővítés

Az ADP jelentése szerint szükség van a temető területének bővítésére, mert a jelenlegi felület rövid időn belül telítődik, ezért egy 50 ezer négyzetméter területű földparcella használati jogát kérte a Városi Tanácstól. A szóban forgó terület bérbeadását a Nagyváradi Helyi Tanács áprilisi soros ülésén jóváhagyta. Ez a terület a temető mellett, a Ceyrat utca környékén van és 5 telekből áll. A legkisebb 553, a legnagyobb 22.940 négyzetméter nagyságú. Vaida Teodor hozzátette: a bővítés után 90 hektáros lesz a Rulikowski temető.

Szeghalmi Örs