Bővítették az Auchan áruházat

Bővítették az Auchan áruházat
Nagyvárad- Három hétig átrendezési, illetve bővítési munkálatok zajlottak az Auchan áruházban, melynek eredményeképpen a legnagyobb hypermarket lett a városban, közel 10 ezer négyzetméterével.


Szerda délelőtt erre egy külön sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a két évvel ezelőtt, vagyis 2013. november 13-án a váradi piacra is betört franciaországi Auchan helyi, illetve regionális vezetői, melyet követően a vásárlók birtokukba is vehették az új részt. Az 55 százalékos bővítésre tulajdonképpen annak köszönhetően kerülhetett sor, hogy a Jysk odébb költözött, illetve volt még egy használaton kívüli terület is.

Lénárt Attila üzletvezető szerint a több mint két millió eurós befektetéssel most már 9.600 négyzetméteren terül el a bevásárlóközpont, így kategóriájában a legnagyobbnak számít a városban. Amellett, hogy 60 új munkahelyet teremtettek, ezentúl immár egyebek mellett multimédiás árurészleggel is csalogatják az ügyfeleiket, és amíg a szülők nézelődnek, ingyen és bérmentve egy nyugodtan egy gyermeksarokban hagyhatják a csemetéiket. A felületnövekedéssel egy időben ugyanakkor a termékskála is gyarapodott plusz 15 ezer árucikkel, így ezek száma eléri az 55 ezret. Több bio és külföldi terméket (a 700 közül 270 magyar) kínálnak, bővült a kozmetikai cikkek palettája, valamint a barkács- és sport osztály is.

Még tíz kassza

Emellett büszkék arra, hogy jó kapcsolatot ápolnak a helyi termelőkkel (60 beszállítójuk váradi illetőségű) – erre külön stand hívja fel figyelmet -, és közel 1000 olyan áruféleséget kínálnak, melyet Romániában gyártanak. Az átrendezést külön akcióval is megünneplik október 7-27. között, amikor „21 nap az Auchanban” címszó alatt különféle kedvezményeket nyújtanak.
Az első Auchan hypermarket 2006-ban nyílt meg Bukarestben. Az üzletlánc jelenleg 18 romániai városban működtet összesen 33 bevásárlóközpontot, vagyis körülbelül 11 ezer alkalmazottnak biztosít munkát 276.500 négyzetméteren. Váradon 1000 parkolóhely, és szerdától még 10 pénztárgép áll a vásárlók rendelkezésére.

Ciucur Losonczi Antonius