Bővítenék a kerékpárutakat

Bővítenék a kerékpárutakat
Nagyvárad- Az RMDSZ nagyváradi frakciója bővítené a kerékpárutak számát, ezért Delorean Gyula városi önkormányzati képviselő és Pafka Ernő műépítész egy ezzel kapcsolatos stratégiát dolgozott ki.

 

Az RMDSZ Sas-palotabeli székházában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Biró Rozália frakcióvezető arra hívta fel a figyelmet: Nagyváradon jelenleg 4051 méter hosszú kerékpárút létezik, de ez sem képez összefüggő pályát, ezért a biciklisek legtöbbször arra kényszerülnek, hogy a járdán haladjanak, vagy az életük kockáztatásával a járművek között szlalomozzanak. Összehasonlításképp megjegyezte: a Váraddal körülbelül azonos méretű Debrecenben 16 kilométernyi, tehát négyszer ennyi kerékpárutat vehetnek igénybe az érintettek.

Delorean Gyula önkormányzati képviselő arról számolt be: Pafka Ernő műépítésszel közösen a megfelelő terepszemle megtétele után kidolgozott egy olyan stratégiát, mellyel valódi, európai szintű szakaszokkal, tehát nem csak a járdára felfestett jelzésekkel növelni lehetne a már létező kerékpárutak hosszúságát. Hét fő- és még nyolc bekötőutat jelöltek ki, mely projekt alapján tizenkét év leforgása alatt közel 6 millió eurós befektetéssel 72 kilométerre lehetne növelni a váradi bicikliutak összhosszúságát. A tanulmányt benyújtották a polgármesteri hivatal szakosztályának, és azt szeretnék elérni, hogy előterjesztés formájában minél hamarabb a Helyi Tanács asztalára kerüljön az anyag, hogy a jövő évi költségvetés-tervezetben lehessen erre elkülöníteni pénzösszeget.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,