Bővült a kártérítendők listája

Országos-A Kormány a napokban jóváhagyta azon károsultak listájának a bővítését, akik Daciara fizettek be a CEC-nél, de nem kaptak se kocsit, sem pénzt.

Az állam minden olyan személynek fizet kártérítést, akik az előző törvénytől eltérőleg nem 1990 novemberéig, hanem 1992 február 15-éig a CEC-nél befizettek Daciara, és nem kapták meg a kocsit. A kártérítés összgét is aktualizálják a 2007 július 31-éig terjedő inflációs rátának megfelelően.

A Parlament által elfogadott kártérítési törvény ezideig csak azoknak itélt meg kártérítést, akik 1990 november elsejéig fizettek be különböző összeget, és nem vették még ki a pénzüket a CEC-ből, a kártérítés összege pedig megfelel a a kértérítés idejéig számolt inflációs rátával megszorzott befizetett összeggel.

A Kormány most úgy döntött, hogy azokat is kártéríti, akik nem Daciara, hanem más gépkocsimárkára fizettek be, és kiterjeszti a számításba vett befizetési határidőt is 1992 február 15-éig. Az inflációs rátát pedig, mellyel számolnak 2007 július 31-éig trejesztik ki.

A jelenleg hatályos törvény szerint a 37.460 károsult 1-2 éves lejáratú, nem kamatozó állami kötvényeket kap, melyeket a CEC nevére állítanak ki, valószínűleg jövő év közepéig.