Botrány etnikai alapon

Botrány etnikai alapon
Szatmárnémeti – Több fiatal okozott botrányt a szatmárnémeti Paradis étteremben, a hétfőről keddre virradó éjjel, 2.45 óra körül. Négy homoródi román fiatal kapott össze négy helybeli fiatallal — mind a nyolcan alkoholos befolyásoltság alatt voltak.

Az összetűzésre etnikai alapon került sor. A homoródiak megtámadták asztaltársaikat, köztük egy nőt is, kárt tettek a berendezésben is, majd a fogyasztás kifizetése nélkül elmenekültek a tetthelyről. Amikor a 956–os számon riasztott csendőrök a helyszínre érkeztek, már messze jártak. A sérülteket a kórházba szállították, ám sérüléseik nem igényeltek kórházi ellátást. A személyleírás alapján a csendőrök a támadók nyomába eredtek, s meg is találták őket az állomás mellett, ahol éppen taxiba akartak szállni.

Az azonosítás során kiderült, hogy a négy homoródi fiatal — köztük egy kiskorú — szülei külföldön dolgoznak, tetemes összeget is találtak a fiúknál, a pénzt a szüleiktől kapták. Az egyiknél több mint 1000 euró volt, a másiknál több mint 500 euró. A botrányokozásért pénzbírságot szabtak ki rájuk a csendőrök: kettejüknek 500–500 lejt kell fizetniük, a kevésbé agresszív fiatalember 200 lej büntetést kapott, a kiskorú pedig megúszta egy figyelmeztetéssel a „görbe éjszaká”–t.